Tjänster

Tjänster inom ögonbryn i Orsa, Rättvik & Älvdalen med omnejd

Hos oss på Salloum Beauty Center erbjuder vi dig en rad olika behandlingar. Du kan exempelvis få hjälp med micorneedling och med dina ögonbryn. Vårt företag ligger i Mora men vi vänder oss även till er i orter såsom Orsa, Rättvik och Älvdalen eller andra närliggande städer.

Microneedling är en populär behandling då nålar används för att behandla saker som ärrvävnad, glåmig hy, linjer och bristningar. Andra behandlingar som vi erbjuder är bland annat laserbehandlingar och 3D-bryn. 

 
Vi skräddarsyr alltid din behandling efter vad du önskar och behöver. Under behandlingarna är vi måna om din hy och vill att du ska få ett så bra resultat som möjligt.
 

Har du några som helst frågor eller funderingar, oavsett om det gäller någon utav våra behandlingar, eller någonting annat som rör företaget, hör gärna av dig till oss, så svarar vi så snabbt som vi kan!

Laser hårborttagning

Vi på Salloum Beauty Center är stolta över att kunna erbjuda det absolut senaste inom hårborttagning med laser i Mora.

Soprano ICE Platinum är en effektiv och komplett lösning av hårborttagning med laser. Med denna metod behandlas oönskad hårväxt på tre djup och kan användas på alla hud- och hårtyper. Behandlingsmetoden kräver i genomsnitt 30% färre behandlingar jämfört med andra lasrar. Vilket resulterar i att du både sparar pengar och tid på att välja den mest effektivaste lasern marknaden har att erbjuda.

För ett permanent resultat
För många kan det vara en lång process att bli av med den önskade hårväxten. En stor del av alla metoder kan både vara smärtsamma och tidskrävande samtidigt som de inte alltid ger det önskade resultatet. Därför föreslår vi att testa hårborttagning med laser, för ett effektivt och permanent resultat. 

Permanent laser hårborttagning
ALMA Lasers USA är utsedd till en av världens bästa hårborttagnings laser och klarar mörka, grova och tunna hårstrån samt alla hudfärger.

Soprano Ice Platinum behandlar oönskat hår på flera nivåer för att ge optimala resultat snabbt och säkert. Den enda kliniskt bevisade metoden för hårborttagning med laser och är i princip helt smärtfri.

 

Soprano Ice Platinum teknologin

I varje hårfollikel finns det tre anatomiska strukturer som kan växa från olika djup i huden. Med Soprano Ice Platinum kombineras de tre mest effektiva våglängderna för hårborttagning vilket gör det möjligt för oss att kunna behandla alla strukturer och djup.

Olika hud- och hårtyper svarar bäst på olika laservåglängder. Soprano Ice Platinum arbetar med YAG, Diod och Alexandrit vilket bidrar till att vi kan erbjuda alla hår- och hudtyper en effektiv hårborttagningsbehandling med optimalt resultat.

Med hjälp av SHR teknologi värms huden gradvis upp till en temperatur som skadar hårfollikeln och därmed förebygger håret från att växa ut igen.

“Sweeping in motion” tekniken gör att lasern ständigt befinner sig i rörelse vilket säkerställer en bearbetning av hela området.

För en skonsam och smärtfri behandling utan bränningar så har Soprano Ice Platinum ett inbyggt kylsystem. 

Soprano ICE Platinum innehåller Almas SHR metod som innebär en säker och bekväm hårborttagning. Istället för att utsätta hårsäckar med en enda hög energipuls som kan orsaka skada på huden, så fungerar SHR genom en gradvis upphettning av dermis (läderhuden) till en temperatur som skadar hårsäckarna och förhindrar återtillväxt på ett effektivt sätt. Genom denna metod undviks skada på den områdets vävnad.

Med en hög repetitionshastighet av korta pulser som avges djupt in i dermis, uppnås hög medeleffekt och terapeutiskt effektiv värmeuppbyggnad. Genom In-motionTM tekniken flyttas applikatorn flertalet gånger och garanterar därmed full täckning av behandlingsområdet. Samtidigt som ICETM tech förhindrar ytliga brännskador genom att kyla huden utanpå. Vilket leder till en praktiskt tagen smärtfri och effektiv behandling.

Plasma pen

Under en behandling används en elektrod som producerar en väldigt liten “plasmablixt”. Utan att huden vidrörs hoppar elektrodens spets till huden vilket gör att ytan på huden avdunstar. De mikrosmå avdunstningar leder till att huden blir tightare i det berörda området. Impulserna stimulerar och påverkar endast där det finns fukt. Finns det ingen fukt i huden så fungerar inte heller behandlingen. Med plasmaljus ges möjligheten att jämna ut eller strama upp huden utan några kirurgiska ingrepp, fillers eller botox. Eftersom att elektroden inte vidrör huden så utvecklas ingen form av värme eller ström på huden. Eftersom att det endast är hudens översta skikt som påverkas så undviks ärrbildning och sår. Genom en behandling så elimineras hudens översta skikt och ett nytt hudlager bildas.

Hållbarhet
Resultatet är en permanent hud-åtstramning, däremot fortsätter huden att åldras som vanligt efter en behandling. Med rätt förutsättningar finns däremot förutsättningar för att bibehålla ett bra resultat. Detta görs genom att vara noggrann med de faktorer som påverkar vår huds åldrande, det vill säga kost, levnadsvanor och hudvård.

Vad är plasma pen?
Plasma pen är en behandling som stramar åt huden och drar cellerna närmare varandra utan ett kirurgiskt ingrepp eller en invasiv behandling. Med plasma pen kan överflödig hud, påsar och rynkor försvinna.

Användningsområden
Plasma Pen är en optimal behandling för uppstramning av hud som exempelvis hängande ögonlock, påsar under ögonen. Det går även användas för att ta bort “kalkonhäng” och “hamsterpåsar” vid halsen och kinderna. Dessutom är det också en utmärkt behandling för korrigering av djupare rynkor, fina linjer, ärr, ojämn hy, bristningar och milier,

Plasma pen istället för kirurgi
– Snabb återhämtning och läkning.
– Ingen risk att för mycket hud tas bort.
– Stärkt hudkvalitét på det behandlade området.
– Plasmapennan kräver ingen invasiv  behandling eller operation.
– Ger ett omedelbart resultat

Snabb återhämtning
Efter en behandling kan mild rodnad, lätta domningar och skorpor upplevas. Det är däremot inget som kommer hindra dig från att exempelvis gå till arbetet. Den normala känseln kommer tillbaka efter två till tre dagar. Plasma Pen har de finaste inskruvningsproberna och är den effektivaste behandlingen sett till läkning och resultat.

Ögonlockslyft utan kirurgi
Med en revolutionerande elektrostatisk teknologi ges nu möjligheten att strama upp slapp hud i både ansikte och på resten av kroppen utan något kirurgiskt ingrepp.

Till skillnad från kirurgi så är det här en mer riskfri metod som tar bort riskerna för bland annat ärrbildning och infektioner. Under behandlingen sticker man aldrig hål eller jobbar inuti huden, utan det är en helt ytlig behandling.

Plasmapennan skapar ett föryngrande utseende på området och den ytliga skadan som görs stimulerar hudens förnyelse av fibroblaster. Dessa fibroblaster utgör en viktig del i hudens självläkningsprocess och kollagenproduktion.

Behandling kan användas för att:
– Ge lyft på hängande ögonlock.
– Ta bort slapp hud (påsar) under ögonen.
– Korrigera fina linjer (kråksparkar) runt ögonen.
– Ge ögonbrynen ett lyft.
– Korrigera djupare rynkor, t.ex i pannan.
– Korrigera ojämn hud exempelvis bristningar, ärr, gropar och andra ojämnheter.
– Läpp-lyft
– Korrigera linjer runt munnen (t.ex röklinjer)
– Korrigera slapp hud på kinderna och halsen (kalkonhäng och hamsterpåsar)
– Avlägsna hudflikar, milier, pigmentfläckar och andra fläckar på huden
– Korrigera slapp hud på magen
– Korrigera slapp hud på händerna och armarna
– Reducera oönskade tatueringar

Så här går behandlingen till
Behandlingen inleds med en bedövande kräm på det området som ska behandlas. Därefter bränner man med plasmapennan över området tills önskat resultat är uppnått.

Efter behandlingen
Efter en behandling torkas huden in och det bildas bruna torra prickar vid området. Dessa prickar försvinner efter ungefär 5-7 dagar och det är viktigt att inte pilla på skorporna, de ska försvinna av själva. Beroende på område kan mindre rodnad och svullnad uppstå, men det försvinner efter 2-5 dagar och processen kan påskyndas med hjälp av kylblock. Om en behandling görs vid ögonen så kan det svullna lite mer men det försvinner också.

Det kan bildas en rodnad som kan synas i upp till 6 veckor efter behandling. Ska man vara ute i solen är det viktigt att ge huden extra skydd med en hög solskyddsfaktor i 3 månader efter behandlingen.

Vad kan jag förvänta mig för resultat
Beroende på hudtyp, ålder och område så kan resultatet variera efter en behandling med plasma pen.

Vid en behandling är det endast möjligt att strama åt en viss mängd hud. Om det är ett stort behandlingsområde eller mycket överflödig hud som ska tas bort, så kan det behövas flera behandlingar. Många anser att det endast krävs en behandling för att uppnå önskat resultat, men för personer med mycket överflödig hud så anses 2-4 behandlingar vara optimalt.

HIFU

HIFU – Högintensitet Fokuserad Ultraljudsvåg
Ultraljuds lyft, även kallat Ultherapy och Ultralift, är en metod som används världen över. I Tekniken som används är MMUF (mikro- makrofokuserat ultraljud) och HIFU (High Intensity Focused Ultrasound). När det kommer till bland annat uppstramning och lyft av huden så är HIFU den enda icke kirurgiska behandlingen med klinisk dokumenterad effekt. Behandlingen används även för att minimera rynkor och förnya konturer i ansiktet.

Hur fungerar det?

Under en behandling stimuleras det djupa lager som stöder huden, även känt som SMAS. Detta görs med hjälp av ultraljudsenergi och leder till en upplyftande och uppstramande effekt samtidigt som huden producerar proteinet kollagen.

Hållbarhet
Efter en behandling kan det upplevas en initial effekt, men processen av lyft och uppstramning kommer ske i ungefär 3 månader. Under den tiden förnyas kollagenet och byt ut mot starkare kollagen.
Förbättringar kan visas upp till 6 månader efter avslutad behandling.

Om behandlingen

HIFU är en utmärkt teknik för att ge bryn/panna, käklinje och hals ett lyft. Behandlingen fungerar även perfekt för skapa en övergripande åtstramning och föryngring av huden.

– En behandlingen tar ungefär 60 – 90 minuter
– Det är en icke-invasiv metod.
– Inga driftstopp.
– Inga injektioner.
– Inga operationer.
– Fungerar på alla åldrar, för både män och kvinnor.
– Energiutsläpp kan användas på olika nivåer.
– Resultat direkt efter en behandling.

Liposonic – en skräddarsydd strategi
Försöket att hitta sin idealiska form kan vara frustrerande, att bli av med de där sista centimeterna kan vara svårt. Med Liposonic-systemet ges den hjälpen som krävs för att få bort svåråtkomligt fett och möjligheten ges att äntligen kunna få sin idealiska form.

Liposonic är:
– En säker metod som inte kräver något kirurgiskt ingrepp eller invasiv behandling.
– En revolutionerande behandlingsmetod för att behandla och eliminera fett.
– En behandling med högintensivt fokuserat ultraljud
– En perfekt lösning för de som är nära deras idealiska storlek och form, men inte riktigt når slutmålet.

Med Liposonic får du en mångsidig metod som kontrollerar precis hur och var energin ska levereras. Istället för att genomgå flera behandlingar som andra icke-invasiva metoder kan kräva, så får du med den här metoden en anpassad behandling i en session.

HIFU-teknologin
Idag finns det många andra metoder som inte kräver någon invasiv behandling eller kirurgi. Men fettreduceringsteknologier som radiofrekvens och lasrar har inte samma utvecklad teknologi som Ultraljudsenergi besitter. Dessa tekniker absorberar mer energi och sprids nära hudytan vilket skapar en begränsning när man ska komma åt vävnaden i underhudsfettet samtidigt som det bara skapar tillfälliga resultat. Med HIFU-tekniken kan ultraljudsenergin tränga igenom de olika skikten i huden och nå fettvävnaden utan att avge någon skada på huden eller omgiven vävnad. Vid andra fettreduceringstekniker används oftast lågintensiv, lågfrekvent eller fokuserad energi. Det kan leda till att fler behandlingar behöver göras och resultatet kan bli oförutsägbart. Med Liposonic-systemet får du en metod som istället använder hög intensiv fokuserad ultraljudsenergi för att ge ett önskat och förutsägbart resultat på bara en behandling

Vad kan Liposonic göra för dig?
Liposonic är lösningen för de som är nära sin idealiska form, men behöver hjälp med den sista biten. Efter en behandlingen så är snittet på midjeminskningen ungefär 2,5 cm.

Liposonic resultat
Efter en behandling så tar det ungefär 8-12 veckor innan resultatet börjar synas. Det beror på att kroppen måste behandla fettet som på ett naturligt sätt.

Det ska tilläggas att Liposonic inte är någon ersättande lösning för motion eller en hälsosam livsstil. Behandlingen används inte som ett alternativ för att gå ner i vikt, utan det är en behandlingen för att hjälpa till med de sista centimeterna som är kvar tills man uppnått sin idealform. 

Är Liposonic rätt metod för dig?
Liposonic är inte en behandling för alla. Om du är nära dina önskade storlek och oönskat fett som inte försvinner trots motionering eller diet, då kan Liposonic vara rätt lösning för dig.

Det finns allmänna faktorer som kan vara till hjälp för avgöra om det här är korrekt behandling. 
– 2,5 cm mätbart fett i önskat behandlingsområde
– BMI på 30 eller under
– Bra allmän hälsa
– Realistiska förväntningar på resultatet

DETALJERNA – VART TAR FETTET VÄGEN?
Ultraljudsenergin används på området som ska behandlas och riktas mot fettet som gör att fettcellerna skadas och fettvävnaden avlägsnas från kroppen genom dess naturliga eliminerings- och läkningsprocess. Det är endast fettcellerna som skadas, hudens skikt behålls i samma skick som innan behandlingen.

UNDER BEHANDLINGEN
En behandling går till genom att terapeuten flyttar runt huvudet på Lipsonic-systemet över området som önskas behandlas och detta görs i 30-60 minuter. Det kan hända att man under behandlingen känner av obehag, stickningar och kittlande samt värme eller kyla. Dock så beskrivs dessa känningar som milda. 

EFTER BEHANDLINGEN
Kroppen själv behandlar och eliminerar fettvävnaden i området under 8-12 veckor. Mild smärta, rodnad, svullnad och blåmärken är obehag som kan komma att uppstå efter behandlingen. 

VIKTIG SÄKERHETSINFORMATION
– En behandling ska inte genomföras vid graviditet, misstänkt graviditet eller om personen ammar.
– En behandling ska inte göras på ett område som har eller kan ha ett bråck 

Förväntade biverkningar av Liposonic UNDER behandlingen:
– Smärta
– Kittlande
– Stickningar
– Värme
– Kyla

Förväntade biverkningar av Liposonic EFTER behandling:
– Smärta
– Ömhet
– Blåmärken
– Rodnader
– Stickningar
– Svullnader

Hydro Facial ansiktsbehandling

Hydro Facial ansiktsbehandling är en komplett behandlingsmetod för att återfå och bibehålla hudens hälsa. Det är en teknik där kraftfull peeling kombineras med rengöring som ger ett föryngrat, mjukt och återfuktat resultat. Efter en behandling kan man direkt se resultat, huden känns mjukare samtidigt som ett ökat blodflöde till ytan ger huden ett nytt och fräscht utseende. Tack vare att cirkulationen sätts igång så börjar kollagen-formationer träda fram och ge en mer ungdomlig hy. 

Hudens utseende förbättras med hjälp av Hydro Facial och med mer frekventa behandlingar så återställs och behålls hudens hälsa i utmärkt skick.

Under en behandling utförs en rengöring och exfoliering som eliminerar de döda hudcellerna som ligger på hudens översta skikt, vilket leder till att ny frisk hud kan exponeras. För att rengöra porerna görs en djuprengörning och porerna behandlas även med en smärtfri pormasksug. Ansiktet får sig även behandling med hjälp av RF, infrarött ljus och ultraljud. Det resulterar i att kollagenet stimuleras och ger ansiktet ett uppstramande lyft. 

FAKTA OM HUDEN
Upp till 90% av för tidig åldrande hud orsakas på grund av för mycket solexponering.
Efter att man fyllt 20 år produceras 1% mindre kollagen i huden varje år. 

Vi står för att skönhet är en känsla och ingen fysisk egenskap som bara vissa besitter. Det behöver inte vara komplicerat med hudvård och en förändring är möjligt för alla ansikten. Med vår teknik får du ett omedelbart och varaktigt resultat. Vi tror att skönhet är en känsla, inte en fysisk egenskap. Hudvård behöver inte vara komplicerat. För alla ansikten är förändring möjligt.

Henna Brows

Det finns många olika sätt för att styla sina ögonbryn, hos oss kan du ta del av den senaste trenden som både är skonsam och stimulerar hårväxten. Henna Brows är ett strålande val för dig som eftersträvar perfekta ögonbryn men inte vill måla ögonbrynen dagligen eller tatuera. 

I södra Asien, norra Australien och Afrikas tropiska delar så kan du hitta växten Henna. Det är en växt som i årtusenden har använts för kroppskonst och nu är det även ett populärt val för att ge brynen ett nytt utseende. Med 100% skonsamma växbaserade ingredienser så är Henna Brows en naturlig, vänlig och perfekt metod för dina bryn.

Fördelar med Henna Brows
– Resultatet står sig i upp till 1-2 mån på strån och ungefär 2 veckor på huden.
– Ger brynen ett snyggt utseende med en lätt tatueringskänsla.
– Färgar bryn och hud med 100% naturliga ingredienser.
– 100% Hennaväxt som både stärker och vårdar brynen.
– Vid återkommande behandlingar så stärks och återställs den naturliga hårväxten.
– Finns i olika färger och nyanser.
– En behandling känns som en plockning av brynen, i övrigt är Henna Brows en helt smärtfri behandling.

Innan besöket För bästa möjliga resultat så är det bra att skrubba ögonbrynen innan en behandling. Viktigt att inte använda några feta krämer eller oljor samma dag som behandlingen.

Kosmetisk tatuering / Permanent makeup

Permanent makeup eller kosmetisk tatuering, de mest optimala alternativen för de som känner av allergier eller känslighet vid användning av kosmetika. Det är en populär behandling som inte behöver förnyas dagligen och som sparar tid samt förenklar vardagen. Med permanent makeup får du ett precist resultat och som till skillnad från vanlig makeup, håller sig lika bra hela dagen.

Microblading

För att skapa eller förbättra färgen och formen på ögonbrynen så är microblading ett perfekt alternativ. Med microblading ges möjligheten att uppnå en detaljerad form på ögonbrynen. Det är en behandling som sköts manuellt med ett verktyg som doppas i den önskade ögonbrynsfärgen.

3D tattoo – Microblading

Med hjälp av ett pennliknande verktyg ristas tunna streck likt strån in i huden.

3D tattoo – Maskin

Med en micropigmenteringsmaskin går det att skapa 3D-ögonbryn. Maskinen har en nål som gör små prickar på huden som sedan blir till streck. Den här metoden gör strecken mjukare och tjockare än vad microblading gör. Hållbarheten för den här behandlingen är upp till fem år, men för att resultatet ska stå sig behövs påfyllning efter ett år.

Puderbryn

Puderögonbryn ger ögonbrynen ett ombre-utseende där färgen skuggas in vilket bidrar till ett naturligt utseende. Om en tidigare ögonbrynstatuering har gjorts och man vill täcka över den, så är puderbryn ett bra alternativ. Hållbarheten för puderbryn är upp till tre år med påfyllnad efter ett år, men hållbarheten kan variera beroende på hudtyp.

Kombinerad teknik

Dessa tekniker går att kombinera, av oss får du tips och råd på vilka metoder som kan kombineras för bästa resultat.

 

Permanent läpplinje

En permanent läpplinje är ett perfekt alternativ till dig som vill ha fylligare och vackra läppar utan att använda sig av fillers.

Med en permanent makeup av din läppar så behövs inte längre någon användning av läppstift. Konturen på läpparna kan jämnas till i en naturlig färgton, men även med ett utseende av målade läppar. Genom att tatuera läpplinjen kan de inge ett utseende av större läppar. En tatuterad läpplinje kan vara lösningen för att dölja ärrade läppar.

Eyeliner – ett perfekt alternativ 
Istället för att stå framför spegeln med traditionellt makeup, så går det att göras permanent med en kosmetisk tatuering. Vid en permanent eyeliner så används en engångsnål, det vill säga att den är sterilt förpackad och används bara på din behandling. Innan behandlingen blir du bedövad och även under processens gång sker bedövning. Tatueringen appliceras mellan ögonfransarna och ger på så sätt ett tätare utseende utan att det ser sminkat ut. Det går att lägga tatueringen på både övre och undre fransraden. Tjocklek bestäms alltid innan och kan variera beroende på vad som önskas.

Microneedling och BB glow

Microneedling är en behandling för att reducera rynkor, ärr, bristningar och celluliter på huden. Behandlingen stärker även huden textur och ger en förbättring till hudens ton. Metoden är utvecklad för att ge en föryngrad hud genom att kollagenfibrerna i huden stimuleras och resulterar i tillväxt hos de nya kollagenfibrerna.

Vi använder oss av microinjector istället för den tradionella microneedling rollern. Under en behandling så används en maskin tilllsammans med ett serum anpassat för hudtypen. Den maskin som vi använder oss av orsakar betydligt mindre smärta och obehag än den traditionella rollern.

Maskinen gör att det bildas mikroskopiska kanaler i dermis (läderhuden). Dessa kanaler bidrar till att naturliga tillväxtfaktorer träder fram eftersom att vävnaden stimuleras till reparation av kanalerna. Resultatet blir en ökad tillväxt av kollagen och elastin, som gör huden fylligare och yngre. För bästa resultat så rekommenderas 3-6 behandlingar.

Det är en tämligen enkel behandling men med märkbara resultat som kan jämföras med resultaten av en laserbehandlingen. Skillnaden? Microneedling har en minimal läkningsprocess och ger inte några biverkningar. 

Det här kan behandlas med microneedling
– Rynkor
– Oönskade linjer
– Åldrad hud
– Hudbristningar
– Acne och ärr 
– Åldersfläckar och hyperpigmentering
– Hud skadad av solen

Resultat
– Nytt kollagen och elastin måste bildas för att resultatet ska bli synligt. Därför kan det ta mellan 2-6 veckor innan resultatet syns.
– Beroende på hudens skick innan första behandlingen så kan det behövas upprepande behandlingar innan skillnad syns. Det normala antalet behandlingar som behövs är ca 3-6
– Effekten av behandlingen kvarstår under en längre period och ger även en viss förbättring med lång hållbarhet (ca: 1 år).